Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ο μπόλεμος συνεχίζεται αμείωτος.

Ναι, αγαπητοί εν ψητώ αδελφοί και αδελφές (οι αδελφάρες αποκλείονται, άι αμ σόρρυ). Χθες ήτο μια παγκόζμια μέρα εορτής, η ημέρα που επισήμως τιμούμε τον Μέγα Σουβλακέα (μεγάλη η χάρη του): η Τσικνοπέμπτη.
Φυσικά ως πασίγνωστον είναι αρκούντως υποκριτικό να τιμούμε τον Μέγα Σουβλακέα μόνο μία ημέρα τον χρόνο, γι'αυτό και η χοληστερίνη μας έχει εκτιναχθεί εις τα ύψη, απόρροια των έργων και ημερών του βδελυρού Σαλατανά, έχει ενδιαφέρον όμως να αποκαλύψουμε μερικά στοιχεία που υποδηλούσι την σκοτεινή συνομωσία κατά της Πίστεώς μας (μετά των παρελκομένων αυτής) διά μέσου ενός σιχαμερού επεισοδίου που μου έτυχες χθες.

Κατ' αρχήν, η ιερά ημέρα της Τσικνοπέμπτης εορτάζεται ημέρα Πέμπτη (βαθυστόχαστο συμπέρασμα) παρόλο που πρόκειται διά εορτασμόν αρχαιότατον κι ενίοτε και μυστηριακόν. Ως γνωστόν, αι μεγάλαι εορταί πέφτουν είτε Κυριακές, είτε Παρασκευές ή Δευτέρες (για να γίνονται τριήμερα), είτε σε οιανδήποτε άλλη περίπτωσι καθιερώνονται ως αργίαι. Αντιθέτως, η Τσικνοπέμπτη θεωρείται μια ακόμη κοινή ημέρα μιας ακόμη κοινής εβδομάδος, ακριβώς επειδή αι σκοτειναί δυνάμαις (αττική σύνταξις) προσπαθούν όπως επιβάλλουσι την απαξίωση εις την ιεράν μας εορτί.
Δεύτερον, η Τσικνοπέμπτη έχει ορισθεί σκοτεινώς και τεχνηέντως ως μεταφερόμενη ημέρα, η οποία συναρτάται από την περίοδο εορτασμού του Σιχαμερού Σαλατανά, δηλαδή της ημέρες νηστείας του Πάσχα: αναλόγως πότε θα πέσει το Πάσχα, αντίστοιχα μπροστά ή πίσω θα πέσει και η Τσικνοπέμπτη.
Τρίτον, έχει καθιερωθεί εις τας συνηδείσας των πλειοψηφούντων άπιστοι και των αντισουβλακισταί (αττική σύτναξις) ότι μοναχά την Τσικνοπέμπτη οφείλουμε να αποδίδουμε τα τω θεώ, απονείμωντας τον προβλεπόμενο φόρο τιμής εις τον Ύψιστον, ενώ ως προείπαμε τον Σουβλακέα οφείλουμε να τον τιμούμε καθημερινώς. Μην λησμονούμε, αγαπητοί, ότι η καταπολέμησι της μιαρής χοληστερίνης διά μέσου της σουβλακοφαγίας ισοδυναμεί με την αντιμετώπισι των πειρασμοί.

Ειδικότερα χθες πάντως που εβρισκόμουν εξωτερικά επιθεωρώντας τας τιμάς που αποδίδουν οι πιστοί, υπέπεσε στην αντίληψί μου (και δυστυχώς και εις το στομάχι μου) ένα πραγματικώς σιχαμερό φαινόμενο, ήτοι η νοθεία των ιερών ψητά. Κάθησα, το λεπόν, εις ένα μάλλον εντυπωσιακόν κρεατοφαγείον και παρήγγειλα το καθαγιαζμένον κοκορέτσιον μετά των οσίων τζατζικίων κλπ, βοήθειά μας. Κι ενώ επερίμενα καρτερικά την προσκόμισι της παραγγελίας, εις το τραπέζι μου έφεραν κοντοσούβλιον. Οι διαμαρτυρίες ήτο έντονες, αλλά δυστυχώς έπεσα σε στόκους: "Κοκορέτσι δεν έχουμε", μου απήντησαν. "Τι εννοείτε; Σας τελείωσε;", ερώτησα. Και προς μεγάλην μου έκπληξι έλαβα την απάντηση: "Όχι, δεν κάναμε σήμερα".
Ιδού η πλεκτάνη, ιδού η συνωμοσία, ιδού αι σκοτειναί ενέργειαι: ναι μεν υπήρχε μια ταμπέλα νααααααα (με το συμπάθειον ότι διατίθεται κοκορέτσι) αλλά κοκορέτσι δεν υπήρχε. Ήταν προφανές το σχέδιον να μην πάνε οι πιστοί στα ορθά μαγαζά για τις απαιτούμενες θυσίες. Τέλος πάντων, δεδομένης της μεγάλης εορτής απεφάσισα να μην τα μπορντελοποιήσω περαιτέρω τα πράγματα και κάθησα να απολαύσω το κοντοσούβλιόν μου, όπου δυστυχώς από την πρώτη μπουκιά μου έκοψε το χρώμα: το ιερόν κοψίδιον υπήρχε μοναχά εξωτερικά και εις την τρυφερήν καρδίαν του ψητού υπήρχαν διάφορα σαλατανικά αντικείμενα όπως πιπεριαί, κρόμμυες ολόκληροι κλπ με αποτέλεσμα τελικώς το μπορντέλον μετά αντιστοίχων γαμωσταυριδίων να μην αποφευχθεί.
Ο προβληματισμός μου ήτο πλέον τεράστιος, αφού διαπίστωσα ότι αι προσπάθειαι υποβάθμισης της Πίστεώς μας είναι οργανωμένοι.

Γι'αυτό σας εφιστώ την προσοχή αγαπητοί εν τζατζίκι αδελφοί και αδελφές να γρηγορείται. Να κρατάτε ψηλά τα λάβαρα με τα σύμβολα της Πίστεώς μας, ήτοι το μαχαιροπήρουνον, το μπολάκι με το τζατζίκι και τη σούβλα (δεκταί κι άλλαι προσθήκαι). Μην καταθέτετε τα όπλα καθώς και τα πηρούνια εις τους μιαρούς βωμοί των Σαλατανιστών. Ας τρώνε αυτοί τις σαλάτες τους, ας κάνουν αυτοί τις νηστείες τους, ας κάνουν αυτοί τις σιχαμερές τις δίαιτές τους. Εμείς έχομεν επιλέξει τον δρόμον τον δύσκολον και συνάμα τον εξαγνιστικόν: τρώμε τα ιερά κοψίδια, τιμούμε τον Ύψιστο Σουβλακέα και αποδεχόμεθα τις συνέπειες της υψηλής χοληστερίνης γνωρίζοντας ότι ο Σουβλακεύς είναι απλόχερος και αναγνωρίζει τις προσπάθειες.

Επίσης αφήστε ό,τι κάνετε, σηκωθείτε από καρέκλαι και καναπέδαι και μην λησμονήσετε να προμηθευτείτε (κάμερα σε'μένα) την αριστουργηματική τριλογία Τα Απόκρυφα Σουβλακείμενα, Ο Γύρος της Γης, Το Μυστικό Κοψιδιάστημα προκειμένου να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας περί της θρησκείος μας, ως επίσης και τα οικονομικά της Εκκλησίας μας.

Τσίκνησον
Τζατζίκησον
Σουβλόγησον