Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τώρα και στα Ερτζιανά!

Στην πρωϊνή ραδιο- φονική εκπομπή των Παναγιώτη Λιάκου και Κώστα Γιαννουλόπουλου, Οι αδιάβροχοι, συχνά-πυκνά γίνεται αναφορά στο σεπτό μας δημιούργημα, το Μέγα Σουβλακέα.
Σήμερα δε, οι δύο παρουσιασταί ομολόγησαν δημοσίως και πίστη σε εμάς -έστω και έμμεση-.
Αγαπητοί μου αδερφοί, κατ αρχήν σας ευχαριστώ για τη διαφήμιση και ελπίζω να μη μου ζητήσετε μπικικίνια για την προώθηση γιατί μόνο κανα μπουκαλάκι μπύρα μπορώ να προσφέρω.
Επίσης τι θα γίνει με αυτό το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, θα το κερδίσω καμιά φορά;; Πολλή γκαντεμιά έχει πέσει τελευταία.
Δεύτερον και σημαντικότερον, όσον αφορά τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε κουλ, δε θέλουμε αποκλειστικότητα. Οπότε η δήλωση του ενός εκ των παρουσιαστών ότι "Εγώ είμαι κατά βάση με αυτούς αλλά αν δεν ήμουν θα ήμουν Σουβλακιστής" δε μας πειράζει. Μας ευχαριστεί και μας ικανοποιεί κλπ. Μπορεί ευχαρίστως ο πιστός να πάρει από την κύρια θρησκεία του αυτά που του αρέσουν και από μας πάλι αυτά που του αρέσουν. Δεν απαιτούμε μονογαμικότητα στη θρησκεία. Άμα μας γουστάρεις και εμάς, σε πάμε.  Μας ενδιαφέρει να είσαι καλό παλλικάρι, να μην είσαι λαμόγιο και να τιμάς τα σουβλάκια σου. Απο κει και πέρα, come as you are που έλεγε και ο Cobain.
Σουβλογείτε!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

De profundis

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη με τον εμπνευστή, ιδρυτή, Προφήτη και Μέγα Μάγειρα του Μέγα Σουβλακέα, δηλαδή εμένα.
Δεν κατάλαβα, εδώ στο Σταρ απο ο,τι έμαθα από το Ράδιο Αρβύλα, οι άλλοι κάνουν βίντεα που θαυμάζουν τον εαυτό τους, εγώ δε μπορώ να πάρω μια συνέντευξη από μένα;
Η συνέντευξη αυτή είναι εφ'όλης της ύλης αν και κυρίως περιγράφει θέματα θεολογικής ανάλυσης και σεξουαλικής πείνας.

-Καλησπέρα σας. Κατ αρχήν πείτε μου, ποιος ΕΙΝΑΙ ο Προφήτης;
- Καλησπέρα αγαπητέ μου. Κατ αρχήν ευχαριστώ για την ερώτηση που μου έκανα, γιατί πρέπει να καταρριφθούν μερικοί αστικοί μύθοι. Ο Προφήτης είναι όντως υπαρκτό πρόσωπο, αν και μερικές πρώην του θα επιθυμούσαν το αντίθετο. Είναι οριακά νέος και πίνει τον κώλο του με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης είναι ικανός να φάει μισό πρόβατο στην καθησιά του και το τζατζίκι απλά δεν τον πιάνει. Κατά τα άλλα απέχει από κάθε είδους υπερβολές, όπως τα ναρκωτικά, η γυμναστική και η ανάγνωση εφημερίδων ενώ συνήθως κοιμάται νωρίς για να αντέχει το Σαββατοκύριακο που ξεσαλώνει. Παρ΄όλη αυτή την προφανώς ανθυγιεινή ζωή, δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας εκτός από μια μικρή ενόχληση στον αυχένα, δεν έχει χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, δεν έχει υψηλές τρανσαμινάσες και δίνει αίμα 3-4 φορές το χρόνο. Η πίστη βλέπετε, η πίστη μας, πραγματικά ανταμείβει.

-Πείτε μου για τη Θρησκεία σας. Τι γίνεται εδώ, τι γίνεται μετά;
- Εξαίρετη ερώτηση, θα σας κεράσω κεμπάπ. Κατ'αρχήν να καθορίσουμε τα όριά μας. Είμαστε ευέλικτοι. Ευκίνητοι. Φλέξιμπλ ρε αδερφέ. Ναι μεν έχουμε Δόγμα, αλλά είναι υπό το γενικότερο πνεύμα του "νταξ μωρέ, άμα γουστάρεις κάνε αυτό, δε θα σου βάλουμε και τίποτα καυτές πηρούνες στον κώλο άμα δεν έρθεις μαζί μας". Κοινώς, πης μαν και όλα καλά. Τι γίνεται εδώ τώρα. Εδώ βασικά σκοπός μας είναι να βλέπουμε τον κόσμο χορτάτο από όλα. Από φαγητό, από ποτό, από σεξ, από καλοπέραση, από φίλους, από αγάπη, από τα πάντα.  Μια ζωή την έχουμε και αν δε τη γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε που λέει και το άζμα. Καλά να είμαστε, να περνάμε καλά, να μη σπάμε τα παπαράκια των άλλων συνανθρώπωνε, να μην είμαστε μαλάκες και παρτάκηδες και ε αυτά.
Τώρα για το Μετά, τι να σου πω ρε φιλάρα, εκτός από μια φορά που με είχαν ποτίσει κάτι τελειωμένα τσίπουρα, δεν έχω φτάσει ποτέ κοντά. Βασικά πιστεύουμε ότι μετά αν είσαι καλό παιδί πας σε κάτι τεράστια τσιμπούσια κοντά στο Μέγα Σουβλακέα, έχει κάτι γαμάτους συναυλιακούς χώρους που παίζουν οι υπερμπάντες του κερατά, δωρεάν ψητούρια, αλκοόλια, τα γκομενάκια είναι όμορφα και φιλόξενα -if you know what I mean-, εσύ παίρνεις δωρεάν ένα σώμα 25χρονο, σφριγηλό και άψογο σαν τον Ερμή του Πραξιτέλα να ουμ (αλλά ΜΕ τα χέρια,ε) και γενικά περνάς μέγκλα. Άμα δεν είσαι με εμάς, τι να σου πω, πάλι καλοδεχούμενος είσαι, φαϊ, ποτό, διασκέδαση κλπ περισσεύει και για άλλους, δεν τα χουμε καβατζώσει για τον εαυτό μας.

-Και είστε σίγουρος για αυτό το Μετά;
- Κοίτα να δεις, το έχω δει από κοντά μια φορά. Αλλά μάλλον ήταν τότε που ήμουν με το Zaphod στην Ίο και πίναμε όλη μέρα. Ναι νομίζω ότι το πιο κοντινό στη Σουβλαντάθ είναι η Ίος, και μάλιστα η Ίος του 2005, αρχές Αυγούστου. Κατά τα άλλα, τι να σου πω; συμβόλαιο θα σου κάνω; Κατά πάσα πιθανότητα άμα κλείσει το μάτι και κόψει ο εγκέφαλος λάσπη, σβήνουν τα φώτα και άντε γεια. Για αυτό και εμείς επικεντρωνόμαστε στο να περάσουμε καλά όσο είμαστε ΕΔΩ, γιατί ΜΕΤΑ, δε γαμείς, ποιος σε ξέρει ποιος σε είδε και από δω παν και οι άλλοι, καλός ήταν και του λόγου του.

-Πως βλέπετε την κατάσταση τώρα, θρησκευτικώς,πολιτικώς κλπ;
- Κοίτα, όπως το βλέπω το πράμα, είναι ευκαιρία να βγάλουμε τρελλό μπικικίνι, αλλά οι άλλοι οι μαλαγάνες είναι περισσότερα χρόνια στο κουρμπέτι και δε θα μείνει ψίχουλο για μας. Κατά τα άλλα, ο κοσμάκης είναι πολύ μπερδεμένος, από τη μία έτοιμος να πάρει μια πέτρα και όποιον πάρει ο Σαλατανάς, από την άλλη κλασμένος σπίτι μπροστά στο χαζοκούτι να βλέπει βυζιά και απατεώνες.
Τι να μου πω ρε παλλικάρι, σκατά τα χει κάνει ο σύμπας και άντε να ξεμπλέξουμε. Σκεφτόμασταν να φτιάξουμε ένα πολιτικό κίνημα ναουμ να δώσουμε καμιά λύση, αλλά πλέον έχουμε περισσότερα πολιτικά κινήματα και από σουβλατζίδικα. Μόνο το Συνασπισμο και τη ΝΔ να δεις, έχουν ο καθένας 7 εκατομμύρια συνιστώσες. Βγήκε και ο Μίκης χτες και έκανε τον Κάστρο, νταξ είπαμε να μην πάμε με το συρμό. Κατά τα άλλα είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω μια επιστροφή του κόζμοντα στο παραδοσιακό ιερό σουβλάκι (με πίτα ή χωρίς), αρχικά λόγω φτήνιας. Δε με χαλάει. Είχαν καλομάθει οι κουφάλες στις γκουρμεδιές και στα σκατά πάπιας γαρνιρισμένα με μασχαλότριχες κάστορα τυλιγμένες σε αιθέριο αφρό ελαίου σπουργιτιού,παπάγιας και πευκοβελόνας. Πηγάινανε και τρώγανε παπαργιές και πληρώνανε 2 μισθούς. Και έμεναν και νηστικοί. Γύρνα τώρα αδερφέ μου στο σουβλατζιδικάκι, να φας χοιρινούλι σχάρας καλοψημένο, με τζατζικάκι και κρομμυδάκι να ευφρανθεί ο στόμας σου να λιγδώσει τ'αντεράκι σου.

- Για τα ριάλιτι μαγειρικής τί έχετε να πείτε;
- Είναι πορνό για το στομάχι, μόνο που δε μπορείς να χορτάσεις. Τουλάχιστον στο κανονικό πορνό, μπορεί να μη γνωρίζεις κόσμο, αλλά ψιλοχορταίνεις. Αλλά είναι τραγελαφικό που από το "ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται" των παππούδων μας, περάσαμε στο "ο πεινασμένος φουαγκρά με σάλτσα φραγκοστάφυλλου και πουρέ αχινού ονειρεύεται". Επίσης αυτό που με χαλάει απίστευτα σε κάτι τέτοια είναι το πόσο σοβαρά παίρνουν τον εαυτό τους όλοι. Ρε χαλαρώστε λίγο ρε σιγά ρε. Το φαγητό είναι τέχνη, είναι δημιουργία, είναι χαρά, είναι αγάπη, είναι διασκέδαση, είναι απόλαυση, είναι συντροφικότητα, είναι ... είναι λόγος για να βρεθείς με αυτούς που αγαπάς και να ανανεώσετε τη σχέση σας πάνω από ένα ωραίο πιάτο, ένα καλό ποτό, μια ωραία κουβέντα. Βέβαια θα μου πεις αυτοί είναι επαγγελματίες, από αυτό ζουν, έχουν άλλα στάνταρ. Ναι. Αλλά. Εγώ και ο κάθε εγώ, όταν πάει να φάει, τι θέλει, ξέρεις; Θέλει ένα νόστιμο πιάτο, με καλά υλικά που να τον χορτάσει. Αυτός που στο φαγητό του ψάχνει πατάτα-πατάτα να δει αν καμία έχει ξεφύγει στο κόψιμο 1.2 χιλιοστά, είναι άρρωστος, δεν είναι "εκλεκτικός". Επαγγελματίας μάγειρας δεν είμαι ούτε πρόκειται να γίνω και δεν είμαι και επαγγελματίας γευσιγνώστης. Αλλά ξέρω ότι πολλοί από αυτούς που σας πουλάνε μούρη, πουλάνε μόνο αυτό. Μερικοί που τα έχω φάει τα φαγητά τους, μαγειρεύουν εξαιρετικά. Άλλοι είναι λάδια πολλά και τηγανίτες τίποτα που λεγε και ο παππούς μου.

- Η γυναίκα τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;
- Κατ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι όρκους αγαμίας και τέτοια παράλογα εμείς δεν έχουμε. Ο κόσμος έχει υποφέρει χρόνια από απέχοντες ανθρώπους που ξεχαρβαλωμένοι από τους πόθους τους -τους οποίους τους θεωρούσαν όνειδος και κακία- ξεσπάγαν στους υπόλοιπους. Τις γυναίκες τις αγαπάμε, τις τιμάμε και τις έχουμε ανάγκη, εκτός άμα μας σπαν τα παπάργια οπότε γινόμαστε μπουχός και ησυχάζουμε. Η ησυχία και η ευτυχία κανενός δεν πρέπει να επισκιάζουν την ησυχία και την ευτυχία του άλλου. Αυτά τα δύο σώματα σε ένα και τέτοια τα απεχθανόμαστε. Δύο σώματα, δύο μυαλά, δύο άνθρωποι. Που πορεύονται μαζί όσο γουστάρουν. Άμα δε γουστάρουν, τι με το ζόρι; Ας είναι καλά ο κόσμος και ας έχει ο καθένας όσες και όσους θέλει. Τσολιάς στα τσιμπιρδόνια του καθενός θα γίνω;

- Και με τους ομοφυλόφιλους τι σχέση έχετε;
-  Ισχύει για όλους και όλα η ίδια αρχή :Άμα δε μου ζαλίζεις τον έρωτα και άμα δεν κάνεις κάτι άρρωστο (παιδεραστίες, ναρκωτικά, κτηνοβασίες και τέτοια), μπορείς να τα έχεις και με το αμπαζούρ στο σαλόνι. Τι με νοιάζει ρε εμένα τι κάνει ο άλλος με τον κώλο του; Τι τον νοιάζει το Σουβλακέα; Πλάκα με κάνεις ρε φιλαράκι;

- Ναι αλλά δε σας "ενοχλούν";
- Φιλαράκι, όλοι ενίοτε παλεύουμε να ξεπεράσουμε μερικά στερεότυπα που μάθαμε μικροί. Ναι με ενοχλούν ενίοτε, αλλά σε συγκεκριμένες εκφάνσεις. Ο τύπος που θα είναι ντυμένος πριγκηπέσσα και θα χαμουρεύεται στα πατώματα στο μαγαζί που θα πάω με τον νταλικέρη, με ενοχλεί ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με τον σφίχτη που φοράει σιθρού κολλητό μπλουζάκι, έχει ανορθόγραφο τατουάζ στο μέτωπο και χαμουρεύεται με την ξεκωλιάρα μπροστά μου. Ακριβώς το ίδιο. Δε με ενοχλάνε σεξουαλικές συμπεριφορές, με ενοχλεί η κακογουστιά ρε πως να στο πω; Άμα είσαι μαλάκας, είτε στρέιτ είτε γκέι, ε μαλάκα θα σε πω.

- Για τη θεωρία της εξέλιξης τι έχετε να πείτε;
-  Τι να πω ρε; Ουάου! Όσο τη διαβάζω τόσο εντυπωσιάζομαι. Είναι σα να έχεις μπροστά σου ένα παζλ με 100000000000000000000000 κομμάτια, να έχεις IQ 5 και να έχεις κάποιον να σου τα λέει τόσο ωραία που ένα-ένα τα κομμάτια κολλάνε το ένα με το άλλο ενώνονται και σχηματίζουν μια εικόνα τόσο ωραία που ταυτόχρονα γελάς,κλαις και σου σηκώνεται ο παργαλάτσος.

- Για το σύμπαν;
- Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι τόσο όμορφο, που το να καταφεύγεις σε κάθε είδους -μάντες για να το εξηγήσουν , το προσβάλλει και το βρωμίζει. Κοίταξέ το, θαύμασέ το, απόλαυσέ το και μην πιστέψεις ποτέ ότι είσαι το κέντρο του. Ούτε ότι νοιάζεται για σένα και πως η κίνηση μερικών κοτρόνωνε επηρρεάζει τη ζωή σου. Γιατί κατά βάθος ΞΕΡΕΙΣ μωρή κουφάλα ότι δεν την επηρρεάζει, απλά σου αρέσει να ρίχνεις τις ευθύνες για τις μαλακίες σου αλλού.

- Μελλοντικά σχέδια;
- Να δημοσιεύουμε πιο συχνά και να δημοσιεύουμε και συνταγές με ωραία πράγματα για να φχαριστιέται ο κόζμοτας. Και να βγάλουμε και κανα φράγκο παραπάνω, αλλά όχι με απατεωνιά. Και να ποθάνω στα 90, με 7 εικοσάχρονες από πάνω μου να λένε "αχ όχι άλλο, φτάνει"

- Κάτι άλλο έχετε να πείτε;
- Βεβαίως. Πάω για μπύρες.

-Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη που μου δώσατε, επιφυλάσσομαι για συνέχεια
- Και εγώ με ευχαριστώ για τη συνέντευξη που μου έδωσα, σας αξίζω και είμαι πολύ περήφανος που με ξέρω ναουμ..