Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Ο Σουβλακιστικός ζωδιακός κύκλος

Λοιπόν αγαπητοί μου πιστοί.. Λοιπόν λέω! Καλέ! ΡΕ!
ΣΚΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

(μελιστάλαχτα) Έτσι μπράβο.

Που λέτε αγαπημένα μου πιστάκια, ρίψατε πρώτα τον οβολόν σας επί του δίσκου που θα κυκλοφορήσει ο Zaphod και καθίστε αναπαυτικά.

Για τα ζώδια ξέρετε φαντάζομαι. Ναι ναι αυτή την μεγαλειώδη απατ..παπαρ.. ανακάλυψη που έκαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ίνα βοηθήσουν στο να προλέγουμε το μέλλον σας και να γεμίζουμε τας πορτοφόλας μας με ιερά μπικικίνια.

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε, η Ιερή Σουβλαστρολογία είναι εδώ για να συνθλίψει κώλους με την απίστευτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητά της.

Θα ξεκινήσω τις διαλέξεις με θέμα την αστρολογία μας με την παρουσίαση των ζωδίων του ζωδιακού μας κύκλου και μερικά βασικά χαρακτηριστικά τους :



1. Προβατίνα (21 Μαρτίου - 20 Απριλίου)

Η Προβατίνα είναι ιερό ζώο για τη θρησκεία μας. Σύμβολο ευημερίας και καλοπέρασης. Η προβατίνα μας θρέφει με τα κοψίδια της και γεννάει με τη σειρά της άλλες προβατίνες που μας θρέφουν. Οι γυναίκες προβατίνες είναι καλόβολες και εξυπηρετικές, με μια ανυπέρβλητη νοστιμάδα αν και λίγο τριχωτές. Ξυρίζονται όμως εύκολα. Οι άντρες προβατίνοι είναι σκληροί και αμάσητοι και δε μασάνε μία.

2. Βόδι (20 Απριλίου - 21 Μαίου)

Τα βόδια είναι άλλα αγαπημένα εδέσματα της θρησκείας μας καθοτι τα κεμπάπ και τα σουτζουκάκια έχουν μεσα τους 50% βοδινό κιμά τουλάχιστον. Τα βόδια είναι πηγή καλών πρωτεϊνών, δεν έχουν πολύ λίπος και οι σταβλίσιες μπριζόλες είναι ευλογημένες απευθείας από το Σουβλακέα. Οι γυναίκες βόδια είναι εύκολες και σας κάθονται άνετα, οι άντρες βόδια απο την άλλη δεν καταλαβαίνουν οτι τους κάθονται και μασάνε χόρτο. Κακός συνδυασμός. Δυστυχώς τα βόδια είναι καλά μόνο για ψήσιμο και όχι για ψηστήρι γιατι δεν καταλαβαίνουν γενικότερα μία.

3. Παρτουζιάρης (21 Μαίου-20 Ιουνίου)

Ισως το καλύτερο ζώδιο του κύκλου. Ο παρτουζιάρης είναι αλλέγκρος, έξυπνος, καταφερτζής, κιμπάρης, έξωκαρδιά, μερακλής και μεζεκλής, χιουμορίστας και τζιμάνι γενικότερα. Οι άντρες παρτουζιάρηδες είναι και γαμώ τα παιδιά, οι γυναίκες δε ακόμα καλύτερες διότι στερούνται ηθικών αναστολών. Φανταστείτε πχ οτι και ο προφήτης (εγώ) και ο μέγας ποντίφηξ Ζάφοντ ανήκουν στον αστερισμό του παρτουζιάρη. Το μόνο πρόβλημα είναι πως άμα μαζευτούν παραπάνω απο 10 παίζει μπλέξιμο και χρειάζεται οργάνωση.

4. Θαλασσινό Τέρας (21 Ιουνίου-20 Ιουλίου)

Και αρχίζουμε τα κακά ζώδια. Αυτο εδώ είναι ένα απάλευτο ζώο με σκληρό τομάρι και λίγο κρέας που μάλιστα μυρίζει περίεργα. Ως επακόλουθο τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι σκληρόπετσα και βρωμάνε οι μασχάλες τους. Αυτό τα κάνει ιδιαζόντως αντικοινωνικά και μια και μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο, επειδή δεν τους κάνει κανείς παρέα είναι και κλαψομ.. εκ πεποιθήσεως. Μακριά και από άντρες και απο γυναίκες τέτοιους. Αφήστε που τα θαλασσινά δεν ενδείκνυνται για φαγοπότι καθοτι ειναι πανάκριβα και χαλάνε εύκολα προκαλώντας και γαμώ τις γαστρεντερίτιδες

5. Γατούλης -Πούθθυκατ- (21 Ιουλίου - 20 Αυγούστου)

Βασικά μια και δεν ανήκει σε κανένα εδεσματολόγιο, όχι λόγω του κρέατός του αλλά εξαιτίας της ιδιαίτερης δυσκολίας του κυνηγιού του, δεν είναι συμπαθές ζώδιο. Στη θρησκεία μας προτιμούμε τα ζώα που κάθονται εύκολα και πρόθυμα να σφαγιασθούν ίνα μετατραπούν εις μεζέδας και όχι αυτά που αρνούνται πεισματικώς και παίζει να σου κόψουν και κανα φιλέτο κατά τη διαδικασία. Οι άντρες που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι πεισματαραίοι και εγωιστές και οι γυναίκες απάλευτες και για να σου κάτσουν σου βγάζουν το λάδι. Μακριά

6. Αγάμητος (21 Αυγούστου - 20 Σεπτέμβρη)

Μέγα κακομοιροζώδιο. Οι φωτεινοί πατέρες της θρησκείας μας μάλλον απεφάσισαν πως μεταξύ των λαμπρών ζωδίων έπρεπε να βάλουν και λίγη πλέμπα για ισορροπία. Ο αγάμητος έχει όλα τα κακά του κόσμου πάνω του. Γκρινιάρης, στριμμένος, παρεξηγιάρης, τσιφούτης και τα λοιπά. Οι γυναίκες, άστα να παν. Ούτε με κυάλι πιστοί μου. Μακριά. Οι γυναίκες του ζωδίου χαρακτηρίζονται και ως Spider-μουν ειδικά αν έχουν κλείσει τα 21 και ακόμα γιοκ κοκό.

7. Ζυγαριά ακριβείας (21 Σεπτέμβρη - 20 Οκτώβρη)

Ευλογημένο ζώδιο. Πολλαπλές οι χρήσεις και οι συμβολισμοί του. Είναι η ισορροπία στη φύση, η αίσθηση του μέτρου και το σωστό ζύγισμα των σφαγίων. Τα άτομα του ζωδίου έχουν υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και της δικαιοσύνης και είναι οι ιδανικοί μετρ για τσιμπούσια με πολλα άτομα όπου θα φροντίσουν κανείς να μη μείνει παραπονεμένος. Επίσης είναι και οι ιδανικοί διοργανωτές οργίων καθοτι δεν τους ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια. Οι γυναίκες του ζωδίου αποτελούν ιδανικές συζύγους και συντρόφους. Οι άντρες ιδανικούς ψήστες και χασάπηδες.

8. Καβουρογαμόσαυρος ο αμμώδης (21 Οκτώβρη - 20 Νοέμβρη)

Παραδόξως το πιο σεξουαλικό ζώδιο απο όλα. Ο συμβολισμός του είναι ο πλέον συγκεχυμένος και τα ιερά βιβλία διαφωνούν το ένα με το άλλο. Ο προφήτης νομίζει ότι το μυστηριακό αυτό ζώδιο με το περίεργο σύμβολο προέρχεται από τις αρχαίες δοξασίες μιας άγνωστης φυλής της Νοτίου Σουαζιλάνδης η οποία πέραν του Σουβλακέα λάτρευε και κάποιες χθόνιες θεότητες αναπαραγωγής με 37 Ιερά Τσουτσούνια η καθεμιά. Τα αγάλματα χρησίμευαν και ως καλόγεροι για να κρεμάνε τα παλτά τους οι πιστοί. Οι καβουρογαμώσαυροι ειναι καλοί εραστές και πολύ κίνκι. Ο προφήτης έχει καλές σχέσεις με τις πιστές καβουρογαμωσαυρίνες και αυτές με εκείνον.

9. Ο Κυνηγός (21 Νοέμβρη - 20 Δεκέμβρη)

Έτερο ιερό ζώδιο. Ο κυνηγός συμβολίζει την αντρική ρώμη και πυγμή. Το αρχέγονο σύμβολο της φυσικής επιλογής που έκανε εμάς κυνηγούς και τα ζώα τροφή για μας. Ο κυνηγός είναι ο πρωτόλειος ανδρισμός, ο αρχετυπικός άνδρας που φροντίζει να φέρνει κοψίδια στο σπίτι για να του κάτσει η γυναίκα του χωρίς πολλα πολλά. Εκτός του τόξου κουβαλάει και ρόπαλο για τις δύσκολες περιπτώσεις. Οι γυναίκες κυνηγοί από την άλλη τέινουν να μην είναι πολύ λειτουργικές καθότι αντρίζουν περίεργα. Οι περισσότερες είναι λεσβίες καθοτι έχουν μπλέξει τους ρόλους. Αυτό εμάς δε μας ενοχλεί δε, διοτι οι τσόντες με λεσβίες γεμίζουν τα ράφια μας.

10. Κατσίκα (21 Δεκέμβρη - 20 Γενάρη)

Χρήσιμο ζώδιο αλλά πρέπει να σφαχτεί μικρή γιατί αλλιώς το κρέας σκληραίνει και δε μασιέται. Για αυτό αν μπλέξετε με γυναίκα κατσίκα, πάρτε την από μικρή γιατί άμα ξεπεράσει τα 21 δε στρώνει με τίποτα. Οι άντρες κατσίκια τείνουν να είναι μαλακοπίτουρες και να τους τα φοράνε οι γυναίκες τους. Νοστιμότατες στα κάρβουνα, σε κοντοσούβλι (κάτω του έτους και μονο μπούτι), και στον κιμά για κεμπάπ. Και πάλι προειδοποιούμε, σφάχτε τις μικρές ή αμολήστε τις στο βουνό.

11. Οινοχόος (21 Γενάρη - 20 Φλεβάρη)

Η καρδιά της παρέας. Μοιράζει τα ξύδια, φροντίζει το καλό πάγωμα των αλκοολούχων και δίνει το ρυθμό. Ο οινοχόος είναι ο απόγονος του Διονύσου των αρχαίων. Είναι αυτός που φέρνει την παρέα στο τσακίρ κέφι μόνο και με την παρουσία του. Οι άντρες οινοχόοι πίνουν σα νεροχύτες και δεν καταλαβαίνουν μία, γελάνε ειλικρινά και γλεντάνε τη ζωή τους. Οι γυναίκες Οινοχόοι είναι εξίσου συμπαθείς καθοτι ποτε δε θα σας απογοητεύσουν οινοχοικώς και σεξουαλικώς. Μια γυναίκα οινοχόος θα σας φέρει παγωμένη μπύρα, ενα κιλο κοψίδια καλοψημένα και θα σας μαλάξει και τις πατούσες πριν σας κάτσει. Ιδανικές νύφες.

12. Μουρμούρες (21 Φλεβάρη - 20 Mάρτη)

Απαλεψιά. Η μουρμούρα είναι το χειρότερο ψάρι. Οχι πως μας αρέσουν τα ψάρια εν γένει. Μουρμούρα ήταν ο Χίτλερ. Μουρμούρα ήταν ο Αλή Πασάς. Μουρμούρα ήταν και ο πρώτος που άνοιξε κέντρο αδυνατίσματος. Το ίδιο και ο πρώτος που άνοιξε χορτοφαγικό εστιατόριο. Μουρμούρα είναι και ο Σαλατανάς. Απορούμε ως θρησκεία πως γεννιούνται παιδιά τότε. Αλλά αυτό εξηγείται βιολογικά καθοτι για να γεννηθεις Φλεβάρη-Μάρτη πρέπει να έχει παιξει σεξάκι Μάιο-Ιούνιο πράγμα που εννοείται καθοτι τοτε ο κόσμος αρχίζει και έχει τις μεγάλες ορέξεις. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Ισορροπία...πρέπει να υπάρχουν και αυτοί για να έρχεται στα ίσα του ο κόσμος.

Στο επόμενο σέσσιον θα συζητήσουμε και για προβλέψεις. Με το αζημίωτο

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Ομφαλοσκόπησις - Ανασκόπησις

Πιστά μου προβ....εεεε λαέ μου!

Το παρόν blog της ημέτερης ημών λατρείας διάγει βίο τουλάχιστον ευτυχή αν και από τους συνπροφήτες παρατηρείται μια κάποια μαλθακότης και βαρεμάρα, πιθανότητα ουδείς έχει ακόμα χωνέψει τον πασχαλινόν οβελία τον οποίο και μας έχει κλέψει ως έθιμο μια άλλη θρησκεία...

Επειδή και η εμή πέψη δεν είναι στα φόρτε της, εσκέφθην (και όμως ναι!) πως so far, so good, και πολύ καλά πάμε αλλά δογματικώς είμεθα λίγο πίσω. Το δόγμα δεν πολυαναπτύσσεται λοιπόν και ανησυχώ....ελαφρώς..

Οπότε είναι καλό τουλάχιστον να κάνουμε μιαν ελαφρά ανασκόπισιν, με στόχο να εμπνευστούμε δια το μέλλον, τουλάχιστον στο χαζοχαρούμενο μέρος του πράγματος, και να αφήσουμε το δόγμα ήσυχο να χωνέψει και αυτό! Σε πέντε περίπου μήνες στους οποίους μέσω του blog τούτου δίνουμε την σοφία του Σουβλακέα στις αμαθέστατες μάζες έχουν λάμψει μερικές ατάκες/ευχές/κατάρες οι οποίαι σε βάθος χρόνου θα αποτελέσουν - πιστεύω- σημείο αναφοράς. Πως λέμε "Παναζία μου", "Ευλόγησον"," father ημών" κτλ κτλ; έτσι και εμείς. Έκανα λοιπον μιαν μικράν έρευναν, μέχρι να επανέλθει η έμπνευσις και άσκησα την ευγενή κοπιπεϊστική τέχνη για να δούμε μερικούς από τους καρπούς των συλλογικών μας κόπων.


Πάμε (ηγουν άγωμεν)!

Ευχές
  • Σουβλακεύς ανέστη (μετά τον Διόνυσο, τον Μίθρα, τον JC και άλλους πολλούς)
  • Πορεύου εν μπυρίνει
  • Πορεύου εν μπυρί (παραλλαγή)
  • O καιρός γαρ ψητός
  • Όλοι μαζί θα φάμε μπροστά
  • Σουβλόγησον
  • Σουβλογητός ει τέκνον
  • Ο παράς γαρ εγγύς
  • Ο καιρός γαργαρ εγγύς
  • Ο πατσάς γαρ βαρύς
  • Αιέν υψικρεατείν
  • Τσίκνισον
  • Τζατζίκισον
  • Σουβλογείτε τον Γύριον
  • Κεμπαπητοί εστέ
  • Ο Κύριος Σουβλακέας μεθ' ύμών
  • Σουβλάκια πολλά!
  • Σουβλάτος! (πως λέμε τζαμάτος, γαμάτος κτλ)
  • Ο κύριος μετά Σου(βλάκια)
  • Σουβλωσσανά
  • Σουβλαλληλούια

Κατάρες
  • Ουαί ουαί ουαί υμίν κατηραμένα μαρουλόφυλλα

Διάφορα
  • Σουβλοκράτωρας
  • Οι μελλοπεινασμένοι σε χαιρετούν!
  • Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Σουβλακέας ούτε ο Σαλατανάς
  • Μία σχάρα κενή φέρεται εστρωμένη των πανσετών
  • Νυν υπερ πάντων ο φαγών
  • Σουβλάρεστο έργο
  • Τσικνευχελαιο
  • Σαλατανικος πειρασμος
  • Σουβλαγίασμα
  • Τω Μεγάλω Σουβλακεί μάχεσθαι δεινόν εστι!
  • Εμπέρδεψον το σχόρδιον με το κρομμύδιον
  • Κρεατικό Φως
  • Απεταξάμεν το Σαλατανά απεταξάμεν
  • Εν Σουβλακισμώ αδερφός
  • Εν πιτογύρω αδελφος
  • Εν λαδόκολλα αδελφός
  • Εν κρομμύδι αδελφός (πολλοί αδερφοί ρε παιδί μου!)
  • Τῇ χορτομάχω στρατηγῷ
  • Είδαμε τον Σουβλακέα φαντάρο
  • Μεγαλύνει η γαστήρ μου τον Κύριον, και ηγαλλίασεν
    ο οισοφάγος μου επί Σουβλακεί τω Τριστσικνίστω
    τω σωτήρί μου. Όλβιος εστίν όστις της τσίκνης έσχεν
    όσφρησιν! (!)
  • Πάπρικη πιταπιτοσύνη (το οποίον είναι συναίσθημα)
  • Ταμ-τιριρί (το οποίον θα σας πω τι είναι μόλις το εμπεδώσω και εγώ)
  • Σουβλαναβίωση
  • Σουβλακονιρβάνα
  • Η νίκη και η +κονόμα+ είναι κοντά!
  • Δεν θα περάσει των Αντισουβλακιστών!
  • Έρχονται οι Ιερέc +Σουβλοφορίες+!
  • Θα φάει η μύγα γύρο και το κουνούπι μπυρόνι!
  • Τα του προφήτη τω προφήτη και τα του αρχιερέα τω αρχιερέα
  • Σουβλαί υμίν ανέκραξεν ο πρώτος άγγελος με τη δίστομη γυρομφαία του.
  • Σουβλοφοβούμενος
  • Σουβλόγησον με Δέσποτα διότι ξεσούβλισα
  • Το κοκορέτσι δε γυρίζει πίσω
  • Τας Σούβλας ημών, τω Κυρίω κλίνομεν
  • Προ του Εστάριαν απόστολος
  • Επίτιμος Εφαρμοστής του Επικείμενου Σουβλακεδδώνος (!)


Ιστορικά Πρόσωπα

  • Πιττακός ο Γκασμάς
  • Γηρυόνης
  • Στυλιανός Πιττακός (εεεεεερχεται σε ολίγες ημέρες)
  • Λος Χορτοφαγίστας
  • Άγγελος Διονυσίου
  • Putanasyoth (πρωτοδαίμονας του Σαλατανά)
  • Χοληστεροδώθ
  • Homo Carnifagus (προ του homo sapiens....όταν οι άλλοι τρώγανε χόρτα εμείς είχαμε 5 κιλά χοληστερίνη!)
  • Μπαΐρ του Κταρί
  • Διόνυσος
  • Ναόμης ο Καμπέλιος
  • Σουβλακέας J.R. και η μαμά του
  • Η Κανά και ο γάμος της
  • Σουβλοχίμ
  • Ο προ-προφήτης του οποίου Το Όνομα Είναι Πολύ Ιερό Για Να Αποκαλυφθεί
  • Σουβλάμ & Γυρεύα, οι Σουβλόπλαστοι
  • Μεγάλη Εξαντλοδίαιτα και ο πειρασμός της ριζογκοφρέτας
  • Αντισουβλακέας, ή Σαλατανάς
  • Ο Σουβλακέας και η Σοφία του

Χρονικές περίοδοι
  • π.Ψ. (προ Ψητού) και μ.Ψ. (μετά Ψητού)
  • Κρεατιδική περιόδος
  • Σουβλακκεδών (; αυτό δεν ήξερα που να το βάλω)
Μέρη
  • Σουβλαντάθ
  • Πανεψηστήμιο των Καλυβίων
  • Ατλαντίδα
  • Όρος Τσικνιάς, Τήνος

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ξεστραβώσου ω ποιμνίο μου

Πιστοί μου, ποιμνίο μου, αλάνια μου αγαπημένα μου λείψατε.
Τι να πράξωμεν και ημείς οι προφήται, όταν επέρχονται σαρωτικές αλλαγές εν τη ζωή μας και ξάφνου από κει που ξυνόμεθα αρειμανίως αρχίζομεν να εργαζόμεθα σκληρώς και ανηλεώς.. Αφήστε που με την έλευση της ανοίξεως μας άνοιξε και η όρεξη και προσπαθούμε να φροντίσωμεν όπως χουφτώσωμεν πιστή τινά. Προς το παρόν με χαρακτηριστική αποτυχία, αλλά ο Σουβλακεύς είναι μεγάλος και θα φροντίσει και δι ημάς.
Εσκέφθην πολύ την σημερινή δημοσίευση. Ήθελα να την προσανατολίσω προς την φιλοσοφία της θεολογίας μας, αλλά απεφάσισα όπως ασχοληθώ με άγνωστες πτυχές της Ιστορίας.

Πολλοί έχετε ακούσει για τους 7 σοφούς της Ελλάδος. Ίσως. Πολλοί τους αγνοείτε τελείως και κακώς, είστε αμόρφωτα πρόβατα. Να σταματήσετε να είστε αμόρφωτα πρόβατα, διότι η μοναδική χρησιμότης των προβάτων είναι να γίνονται παϊδάκια και κεμπάπ. Τσίκνισοοοοοοοοον.
Από τους 7 αυτούς σοφούς, ας επικεντροθώμεν εις τον Πιττακό τον Μυτιληναίο. Και όχι ακριβώς εις αυτόν, αλλά παραδίπλα, εις τον εξάδελφόν του τον Πιττακό τον Χιώτη, γνωστό και ως Πιττακός ο Γκασμάς, ή Πιττακός ο Ουζοκανάτας (έπινε μια νταμιτζάνα Απαλαρίνα στην καθισιά του).
Ως γνωστόν, οι νήσοι Λέσβος και Χίος δεν είναι γνωσταί δια τα ψητά τους, αλλά δια τα θαλασσινά και τα ψάρια των. Σαρδέλες, κολιοί, μύδια, γαρίδες και λοιπά ζωντανά της αλμυρής αλός καταβροχθίζονται ημερισίως εις τεραστίας ποσότητας εις τα ουζάδικα των νήσων τούτων.
Ο Πιττακός ο Γκασμάς όμως ήτο ο πρώτος διδάξας της τέχνης του ψησίματος αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων εις τους μέχρι τούδε ημιβάρβαρους ψαροφάγους της ιδιαιτέρας πατρίδος του. Επηρρεασμένος από τη σοφία του εξαδέλφου του,εξ αποκαλύψεως μύστης των τελετών του Μέγα Σουβλακέα, και επειδή το γλυκάνισο του ούζου του δημιουργούσε παραισθήσεις και οράματα, ήτο και ο πρώτος ο οποίος ετόλμησε να σφάξει προβατίνα ίνα απιθώσει τα τρυφερά και ροδοκόκκινα παϊδια της, περιτρυγυρισμένα από γυαλιστερόν λίπος, άνωθεν θρακός εκ καρβούνου σχοίνων και θυμαρίου.
Φέυ! Οι νησιώτες εξαγριώθησαν με την πράξη του αυτή, αν και ετσάκισαν δεόντως τα καλοψημένα κοψίδια. Υπέθεσον ότι η βαρυστομαχιά που τους ετάραξε μετά -και δεν υπήρχε και τότε Ζαντάκ και Μαλόξ- ήτο μήνις θεών που μέχρι τότε απελάμβανον τα ιερά σφάγια. Διοτι μέχρι τότε οι αφελείς νησιώται, ναι μεν εθυσίαζον αμνοερίφια εις τους θεούς των,αλλά μετά τη θυσία επέταγον τα σφάγια, καθοτι θεωρούσαν πως είναι ιεροσυλία να τα καταναλώσουν. Ο Πιττακός τους εξώθησε τεχνηέντως στην κατανάλωση των σφάγιων, με το να τους σερβίρει πριχού, ούζο μπόμπα και ανέρωτο εις μεγάλας ποσότητας. Έφτιαξε και ένα περιποιημένο τζατζίκιον με 7 σκελίδες σκόρδο ανά μισό κιλό γιαούρτης και οι Χιώται λιποθυμούσαν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι πίττες δε που έψησε με λαδάκι και ρίγανη έγιναν ανάρπαστες, το ίδιο και η κολασμένη του τυροκαυτερή.
Όταν οι Χιώτες εξύπνησαν από τον λήθαργο του τσιμπουσίου τους εξεμάνησαν και ζέχνοντες ακόμα σκορδίλα, με τους κώλους των να ζορίζονται εκ της τυροκαυτερής, ανεκοίνωσον στον άμοιρο Πιττακό την εξορία του εκ της νήσου.
Ο δυστυχής προτοπόρος γκουρμέ σέφ, επεριπλανήθη για έτη ανά την υφήλιο, διδάσκοντας βάρβαρες φυλές την τέχνη του ψησίματος με κάρβουνα αρωματικών φυτών, και την παρασκευή πίττας από καλαμποκάλευρο εμπλουτισμένο με ρίγανη ή θυμάρι και ζυμωμένων με ελαιόλαδο.
Ώσπου, μια μέρα, μετά από τρικυμιώδη τρικυμία, το καράβι του τον πέταξε σε άγνωστη ακτή. Όταν ο ταλαιπωρημένος γκουρμέ εξύπνησε, είδε γύρω του έναν παράδεισο. Απέραντα λιβάδια, καταπράσινες εκτάσεις και παντού βόδια και αίγες και πρόβατα και χοίροι. Ο καταπονημένος μας ήρως εδάκρυσε από συγκίνηση και φίλησε το χώμα της Σουβλαντάθ όπως ενόμισε τη στιγμή εκείνη. Μπορεί να έκανε λάθος αλλά δεν τον ενδιέφερε. Είχε βρει τη γη της επαγγελίας του, το κέντρο του κόσμου του. Τον αληθινό βορρά του, όπως θα έχετε ενδεχομένως ακούσει εις γλυκανάλατας ρομαντικάς κωμωδίας με τας οποίας κανονικά θα εξερνάγατε κροκόδειλους, αλλά αναγκάζεσθε να δείτε παρέα με τα γκομενάκια σας ίνα μη σας πρήζουσι τα συκώτια ότι είστε αναίσθητοι ημιάγριοι καννίβαλοι. Όμως εκεί που εκαθόταν και εθαύμαζε δακρυσμένος το υπέροχο τοπίο, εκ του πουθενά ενεφανίσθη γίγας τρικέφαλος και ενδεδυμένος με προβιάς.
"ΑΛΤ,τις εί;" ερώτησε ο γίγας
Ο Πιττακός ήτο έξυπνος, και έπιασε εις τον αέρα ότι ο γίγας δεν ήτο και τέρας ευφυίας, οπότε απήντησε
"Έφοδος"
"Σύνθημα" ανταπήντησε ο γίγας
Εκεί ο Πιττακός τα εχρειάσθη, αλλά τον έσωσε η ευστροφία του. Και το γεγονός ότι ο γίγας για να μην ξεχνάει τα συνθηματικά, τα είχε κάνει τατουάζ στα χέρια του.
"Νησί"
"Παρασύνθημα"
"Τουρίστριες"
"Περάστε να υπογράψετε το εφοδόχαρτο" απήντησε ο αγαθός γίγας.
"Μάλιστα, πως σε λένε παιδί μου;"
"Γυρηόνη κύριε". (και ουχί Γηρυόνης όπως αναφέρουσι λάθος ορισμένες πηγές!)
"Και δε μου λες παιδί μου Γυρηονη πόσο καιρό είσαι στο φυλάκιο"
"Aφήστε τα κύριε αξιωματικέ, είμαι 2000 χρόνια σκοπέτο εδώ, και φυλάω τα πρόβατα του Ήλιου να μασαμπουκώνει όποτε γουστάρει. Μόνη παρέα έχω αυτό το κουταβάκι τον Όρθρο. ΟΡΘΡΕ ΕΛΑ ΔΩ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗΗΗ"
Ο Πιττακός μπορεί και να ελέρωσε τα υποκαμισοσώβρακά του βλέποντας τον Όρθρο που έμοιαζε με κουταβάκι όσο το μαλαπέρδι του Τζον Χολμς έμοιαζε με οδοντογλυφίδα. Δεν ηγχώθη όμως και το παιξε άνετος.
Η κουβέντα εσυνεχίσθη και ο Γυρηόνης απεδείχθη ψάρακας και ποντικαράς μεν, αλλά καλός και πιστός φίλος.
Ο Πιττακός όμως δεν ημπόρου να ανέχεται τόσα αιγοπρόβατα και βοοειδή τριγύρω χωρίς να βάζει χέρι.
Όταν είχε πετάξει πρώτη φορά την ιδέα στο Γυρηόνη του εκακοφάνη και ετρομοκρατήθη.
Όμως μια μέρα, γυρίζοντας το τριγύρω στο νησί και προσπαθώντας να βρει τρόπο να ψήσει τίποτα χωρίς όμως ο Γυρηόνης να καταλάβει τι τρώει, γύρω γύρω γύρω γύρω του ρθε η ΙΔΕΑ! Θα κάνω το κρέας ΓΥΡΟ!
Έτσι επήγε στα κρυφά, έσφαξε ένα χοίρο, τον ετεμάχισε, τον καθάρισε, τον έκανε φιλετίνια, του πέταξε πάνω πράσινο και κόκκινο πιπέρι, τον βούτηξε στη θάλασσα να αλατιστεί και τον άφησε να ξεραθεί το αλάτι πάνω του. Πέρασε τα φιλετίνια εις σούβλα την απίθωσε κάθετα εις το έδαφος και έβαλε φώκο.
Όταν γύρισε ο Γυρηόνης από το περιπολο, τον περίμενε ένα πιττόγυρο άλλο πράμα. Ο αγαθός γίγας ούτε εκατάλαβε ότι το φαγητό του ήτο κρεατικό από τα κοπάδια του Ήλιου, καθότι με τις γεύσεις δεν ήταν καλός, και το καγιέν τείνει να καλύπτει το χοιρινό άμα βάλεις 3 κουταλιές της σούπας σε ένα πιτόγυρο.
Πλακώσανε και κάτι μπυρόνια, γίνανε κουνουπίδια. Μετά 3ωρο λίγο πριν τις 7, είχαν αράξει στην παραλία, ο Γυρηόνης είχε βγάλει την αρκουδοπαραλλαγή, είχε αφήσει το Γ3 ρόπαλο παραδίπλα και ρευόταν.
Έλα ντε όμως που ο Στρατηγός Άνεμος είναι μέγας ρουφιάνος και τα σφύριξε όλα στον Αρχιστράτηγο Ήλιο.
Και ο Ήλιος ως γνήσιος καραβανάς, τα πήρε στην κράνα, αφήστε που ήτο και τσιφούταρος και δε γούσταρε να του πειράζουν τα κοπάδια. Πάει λοιπόν στα καρακόλια του, και επειδή τότε ο στρατιωτικός κανονισμός ήτο και λίγο αυστηρός, διατάζει να φονευθεί ο Γυρηόνης και ο συνεργός τους. Ο Αρχικαρακόλης -και σύμφωνα με πηγές της εποχής και πολύ ευρυκώλης κιόλας- ο Ευρυσθέας, δεν είχε άτομα καθόλου εκείνη τη μέρα, γιατί είχαν βγεί όλα τα βύσματα με έξοδο. Του είχε μείνει ένα γομάρι ο Ηρακλής μόνο να κάνει περίπολο, υπηρεσία πύλη, τηλεφωνικό, μαγειρία και πλοίο της αγάπης. Τι να κάνει όμως που δε λες όχι σε διαταγή άμα θες να πάρεις κανα γαλόνι παραπάνω στις επόμενες κρίσεις.
Πάει στην πύλη, βρίσκει τον Ηρακλή, που έπαιζε με το ρόπαλο και τα κίτρινα κορδόνια, και τον διατάζει να πάει να φονέυσει τον ανυπότακτο Γυρηόνη, για το καλό της πατρίδας, τα ιδανικά των αρχαίων ημών προγόνων (τα δικά τους δηλαδή, γιατί πιο αρχαίους δεν πολυείχανε τότε), μπλα μπλα μπλα, του θύμησε το καθήκον, τον όρκο, τις φιλίες του στρατου κλπ κλπ κλπ, και στο τέλος του υποσχέθηκε και δεκαήμερον τιμητική οπότε ως καλό καρακόλι ο Ηρακλής επείσθη, βάρεσε 37 προσοχές, και την έκανε.
Ξέρω, τελειώνω..
Ε με συνοπτικάς διαδικασίας έσκασε ο Ηρακλής εις τη νήσον, βάρεσε τρείς ροπαλιές στον Γυρηόνη, μία σε κάθε ξεράδι, και πάει ο Γυρηόνης απόθανε και πολύ στεναχωρήθηκε που δεν ήτο πλέον ορθιος αλλά τ¨ανάσκελο και κοίταγε τα ραπανάκια ανάποδα. Την ίδια μοίρα είχε και το κουτάβι, που έφαγε και αυτό μια ροπαλιά στην κεφάλα του και μας άφησε χρόνους και αυτός πολύ στεναχωρήθηκε επίσης γιατί δεν είχε προλάβει καν να πάρει μεζέ.
Ο Πιττακός από όσο ξέρουμε μάλλον τη γλύτωσε και την έκανε για άλλα μέρη, αλλά απο αρχαίες καταγραφές, μάλλον σήκωσε μαζί του πολύ πράμα από το κοπάδι και ο Ήλιος ετσαντίσθη σφόδρα.
Ποτέ δεν τον ξαναβρήκε όμως, μάλλον γιατί ο Πιττακός, παππούς πλέον είχε αλλάξει όνομα και ανοίξει σουβλατζίδικο κάπου στο Παγκράτι. Μετά από πολλά πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο βρέθηκε μια επιγραφή αρχαίου σουβλατζίδικου, με τον τίτλο "Η πίττα του Πάππου", με σήμα ένα βόδι και τον Ήλιο...