Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Σουβλίβλος- Ο γάμος της Κανά

Το πρώτο θαύμα του Σουβλακέα Τζέι Αρ στο γάμο της Kανά

1. Tω καιρώ εκείνω γινόταν ο γάμος της Kανά στα Καλύβια, όπου βρισκόταν και η μήτηρ του Σουβλακέως Τζέι Αρ. Που να μη βρισκόταν δηλαδή γιατί του είχε προκαλέσει οίδημα εις το ήπαρ : «πότε θα παντρευτείς βρε αχαΐρευτε, ακαμάτη, τεμπελχανά που όλο παρέα με κοπρίτες κάνεις;», «ποιοι είναι αυτοί οι αξύριστοι, οι μαλλιάδες που γυρνοβολάτε όλη μέρα και κοιμάστε όπου βρίσκετε και μας συζητάει κι η γειτονιά;», «την είδες βρε την Κανά τον τύλιξε το γαμπρό», «πότε θα βρεις και συ μια κοπέλα να νοικοκυρευτείς να δω κι εγώ ένα εγγονάκι;».

Τα γνωστά δηλαδή…

2. Kαλεσμένοι εις το γάμο ήταν επίσης κι ο Σουβλακέας Τζέι Αρ και οι μαθητές του που ως επί το πλείστον ήτο Ψήστες, Σουβλατζήδες, Κρεοπώλες και Κτηνοτρόφοι τω επάγγελμα καθώς και πλείστα μέλη της καλής κοινωνίας των κρεατοφάγων με γερά στομάχια και άπειρη όρεξη. Αρχική μόνο αναστάτωσις υπήρξε γιατί εδημιουργήθηκε μέγα ζήτημα με την αοιδό Έφη Θώδη που δεν αποδέχτηκε την πρόσκλησην ίνα τραγουδήσει άνευ αμοιβής προς τιμήν του Σουβλακέως. Δε πειράζει, η Δευτέρα Παρουσία είναι κοντά, ο καιρός γαρ εγγύς και θα κριθεί κι αυτή όπως όλοι μας και θα καεί στο σχαρ το εξώτερον και θα τοποθετηθεί κι αυτή εκεί που της αξίζει μαζί με το Εθνικό μας Σταρ να μαλλιοτραβιούνται νυχθημερόν.



Στιγμιότυπο από το γάμο της Κανά 1
Που είναι ο γαμβρός οεο;

3. Στο θέμα μας. Μέγα γλέντι εγινόταν, τα όργανα κελαηδούσαν, τα κρέατα τσιτσιρίζαν επί των σχαρών και δε προλάβαιναν καν να ξεροψηθούν λόγω της λαιμαργίας των καλεσμένων εκ των οποίων πολλοί ήσαν λιμασμένοι, οι ζύθοι δε επήγαιναν άνωθεν και κάτωθεν με υπερηχητική ταχύτητα χωρίς να προλάβουσιν κάν να παγώσουσιν.

4. Γεγονός εστί ότι η ποιότητα δε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και ό, τι σερβίτσιο υπήρχε είχε θραυτεί επί της πιστός όπου οι μουσικοί έπαιζον γαμοτράγουδα και οι καλεσμένοι επιδίδοντο εις χορούς ονομαζόμενοι «Χοροί της κοιλιάς» αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήσαν «Χοροί της πατσοκοιλιάς» καθότι πλείστοι καλεσμένοι ήσαν καλοφαγάδες θερμοί ακόλουθοι της πίστης του Μέγα Σουβλακέα και συνεπώς ευτραφείς.

5. Ταύτα γεγονότα είχαν εξοργίσει τα μέγιστα το Σουβλακέα Τζέι Αρ διότι ένοιωθε πως εβρισκόταν εις πανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου εις χωρίον της Ελληνικής επαρχίας που παρόλο που τότε δεν υπήρχαν (τα χωρία) είχαν απλώσει την απειλητική τους φήμη πολύ πριν τη δημιουργία τους.

6. Το τραγούδι στο οποίο εδώθηκε το έναυσμα για χορόν και ο ίδιος ο Σουβλακεύς Τζέι Αρ ενέδωσε, έριξε μία γυροβολιά ωσάν στριβιλιζόμενος δερβίσης, εν μέσω ρίψης πανερίων ανθών ευδοκιμόντα εις νεκροταφεία, επαινετικών αλαλαγμών και κολακευτικών σχολίων ήτοι : «γειά σου ρε Σουβλακέα Τζέι Αρ παίχτουρα», «γειά σου Σουβλακέα Τζέι Αρ με το μπουζούκι μου», «να καούν τα κάρβουνα» κλπ, ήτο το «Στου παιδιού μου τη χαρά έσφαξα ένας κόκορα» για ευνόητους λόγους. Το οποίο άσμα μετετράπει δια σκωπτικούς και λατρευτικούς λόγους και μες το κέφι της βραδιάς εις το εύηχον άσμα σε ήχο πλάγιο δεύτερο «Στου παιδιού μου τη χαρά έσφαξα ένα στάβλο αρνιά».

7. Η κομπανία έπαιζε, τα Χερουβείμ και ο Σεραφείμ (όχι ο Φυντανίδης) έψαλλαν και οι υπόλοιποι τσίκνιζαν τα κρέατα τα οποία εν συνεχεία έφερον εις σούβλας εις την πίσταν για την ιεροτελεστίαν της βρώσεως. Εκεί το κέφι έφτασε εις το αποκορύφωμα παρόλο που η Έφη Θώδη είχε απορρίψει την πρόταση να τραγουδήσει εις το γλέντι. Ποιος χέστηκε δηλαδή τέτοια ώρα που όλοι είχαν καταληφθεί από τη Νιρβάνα της ψυχικής ανατάσεως;


Στιγμιότυπο από το γάμο της Κανά 2
Εεεεεεερεεε γλέντιααααα.



8. Το γλέντι είχε ανάψει και μές την τρέλα της βραδιάς και την υπέρτατη μέθεξη της αλκοολικής ζύμωσης και της στροβιλιζόμενης τσίκνας των ιερών οπτών σαρκών κανείς δεν επρόσεξε ότι η μβύρα ετελείωνε.

9. Kι επειδή η μπύρα τέλειωνε, λέγει στον Σουβλακέα Τζέι Αρ η μητέρα του: «Ουκ έχουσιν ζύθον».

10. Tης λέγει ο Σουβλακέας Τζέι Αρ: «Δε μας χέζεις ρε μάνα; Ας πρόσεχαν οι σαβούρηδες που έχουν κατεβάσει τον άμπακο. Τι έχουμε να κάνουμε μ’ αυτό εγώ κι εσύ; Άσε με να χορέψω». Και δωσ’ του ο Σουβλακεύς Τζέι Αρ τσαλίμια και ζεϊμπεκιές επί της πιστός.

Στιγμιότυπο από το γάμο της Κανά 3

Η μαϊμού έχει αφαιρεθεί με Photoshop για αισθητικούς λόγους




11. Λέγει τότε η μητέρα του: «Σταμάτα βρε γιατί θα μας ακούσουν και θα μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές. Δεν έχουμε πληρώσει και εισιτήριο. Έλα αγόρι μου εσύ, αφού ξέρουν ότι έχεις ταλέντο στα μαγικά κόλπα. Κάντους κάτι καλό να ξεχαστούν. Να, κάνε αυτό με τον λαγόν και το καπέλο που τον βάζεις ζωντανό και τον βγάζεις ψημένο. Ή το άλλο με τον χοίρον που τον τοποθετείς εις το κιβώτιον και περνάς τις σούβλες μέσα και αυτός εξέρχεται εις πανσέτας».

12. Ο Σουβλακεύς Τζέι Αρ επείσθη και χαμογέλασε πονηρά γι’ αυτό που είχε στο μυαλό του και ετοίμαζε εις την ομήγυρη. Η μήτηρ αυτού απευθυνόμενοι εις τους υπηρέτας είπε : « Ό,τι σας πει κάντε το». «Τι λες κυρά μου;» απήντησαν. «Έχουμε πιεί τον κώλο μας δε μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας». Και ο καλοκάγαθος Σουβλακεύς Τζέι Αρ είπε «μήτηρ, αφες αυτοίς ου γαρίδες και σουβλάκια ποιούσι». «Θα το πιώ μόνος μου το ποτήριον τούτο». Και οι καλεσμένοι εξεγείροντο : «εεεεε δώσε και σε μας μπάρμπα», «μη το πιείς και φας μόνος σου ό, τι απέμεινε μοναχοφαγά» και λοιπά φαιδρά.

13. Στο μεταξύ, υπήρχαν εκεί έξι πέτρινες στάμνες νερού, τοποθετημένες για τον καθαρισμό των ξερατών των βρωμιαραίων των καλεσμένων που τα έβγαζαν όπου έβρισκαν, σύμφωνα με τη συνήθειά τους, που χωρούσαν ογδόντα με εκατόν είκοσι λίτρα η καθεμιά τους.

14. Tους λέγει, λοιπόν, ο Σουβλακεύς Τζέι Αρ: «Γεμίστε τα δοχεία με νερό». Kαι τα γέμισαν μέχρι επάνω.

15. Kατόπιν τους λέγει: «Αντλήστε τώρα και φέρτε στον υπεύθυνο του συμποσίου, που είναι μπεκροκανάτας περιοπής». Kι εκείνοι του έφεραν.

16. Mόλις, λοιπόν, γεύτηκε ο υπεύθυνος του συμποσίου το νερό που είχε γίνει ζύθος, και μη ξέροντας από πού προερχόταν - αφού μόνο οι υπηρέτες το ήξεραν, που είχαν αντλήσει το νερό - φωνάζει τω γαμπρώ : «Δις έιντ τζιμ μπιμ. Ρε γύφτο η μπύρα είναι ωσαν κάτουρο».

17. Και ο γαμπρός γνωστός φλώρος και τσιφούτης εις την πιάτσαν που μας πήρε την Κανά ο άτιμος, (αααχχχ τα καλύτερα παιδιά χάνονται) απήντησε αυτώ «όχι εγώ αυτός» δείχνοντας προς το Σουβλακέα Τζέι Αρ. Το γεγονός αυτό ήτο μέγαλη προσβολή και ασέβεια, πράγμα το οποίο καταγράφει στα ιερά βιβλία και αυτός θα το πληρώσει κατά τη Δευτέρα Παρουσία που είναι κοντά, ο καιρός γαρ εγγύς και θα κριθεί κι αυτός όπως όλοι μας και θα καεί στο σχαρ το εξώτερον και θα τοποθετηθεί κι αυτός εκεί που του αξίζει να ακούει Θώδη νυχθημερόν.

18. Και ο Σουβλακεύς Τζέι Αρ εφύσηξε τις στάμνες και εκείνες απέκτησαν την ιδανικήν θερμοκρασίαν. Και λέγει αυτοίς «γιαααα ρουφήξτε τώρα μια τζούρα»

19. Και ερούφηξον και κατόπιν όλοι λέγουσι: «Γιάααα ντας ιστ γκουτ! Κάθε άνθρωπος προσφέρει πρώτα την καλήν μβύραν, κι όταν μεθύσουσιν, τότε φέρνει την κατώτερη. Εσύ όμως φύλαξες την καλήν μβύραν ως τώρα! Μπράβο ρε μαγκίτη!»

20. M’ αυτό άρχισε τα θαύματά του ο Σουβλακέας Τζέι Αρ στα Καλύβια τα Βλάχικα και τη Λειβαδιά και φανέρωσε τη δόξα του και πίστεψαν σ’ αυτόν οι μαθητές του.

21. Ύστερα απ’ αυτό έβαλον ό,τι κρέατα είχαν περισσέψει στα Τάπερ-να ’ούμ τα φορτώθηκαν και κατέβηκαν στην Kαπερ- να ’ούμ ο ίδιος, η μητέρα του, τ’ αδέλφια του και οι μαθητές του να ’ούμ, κι έμειναν εκεί λίγες μέρες.

11 σχόλια:

Zaphod είπε...

Τρομερος ο Τζέι Αρ!

Η αποκωδικοποίηση της ιστορίας προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Εύγε ισαπόστολε!

+ο παράς γαρ εγγύς+
Σουβλόγησον

Stefanos είπε...

Σουβλάτο το πόστ!!!
εύγε!!

Humma Kavula είπε...

2Zaphod : Άστα κολλέγα το έγραφα και θυμόμουν το σκηνικό με το Χάρρυ Κλυνν ως Τζέι Αρ και γελούσα μοναχός ωσάν μαλάκιδας. Θενκς ρε.

2Prophet : Είδες Προφήτα που παραπονιέσαι; Δίκιο έχεις δε λέω, αλλά όταν δε παίζει έμπνευση να γράφω βλακείες; Το Σάββατο κοινώνησα ψητούρια και ήρθε η θεία έμπνευση. Αναμείνατε ρεπορτάζ από τη Θεία Κοινωνία.

Hades είπε...

Μία ακόμη ιστορική αλήθεια βλέπω με υπερηφάνεια ότι απεκαταστάθη. Είμεθ αασταμάτητοι, αγαπητοί εν λαδόκολλα αδελφοί... Τα σ(κ)εύη μου αδελφέ χούμμα.
Και να αναμένεται και άλλες αποκαλύψαις.

Άσχετο, αλλά μήπως το συμψάλλωντες να το κάναμε συμψώλλοντες; Όχι τλίποτε άλλο αλλά για να δείξουμε ότι είμεθα θρησκεία με όρχεις δηλαδή... :):):)

Ο καιρόc γαρ εγγυc, η εθνική μας εορτή πλησιάζει. Ακονίστε τα καλαμάκια σας προς δόξαν του Μέγα Σουβλακέα...

Stefanos είπε...

.. και μην ξεχνάτε, έρχεται η Ιερά Τσικνοπέμπτη.. :) :)

Androhoristra είπε...

Καλημέρα αδέλφια μου!

Ως νεο-μυημένη, θα ήθελα να μάθω τι με περιμένει στην μεγάλη μας γιορτή, ήτοι την Τσικνοπέμπτη.

Σας ασπάζομαι.

Humma Kavula είπε...

2Hades : Η αλήθεια δε θα μπορούσε να μη λάμψει. Αφού όλη τη μέρα κάθομαι και τη γυαλίζω.

Είμεθ' ασταμάτητοι ωσάν το κόψιμο εν ψητώ αδελφέ.

2Estarian, Androhoristra : Σας παραπέμπω στην προκύρηξη της Επαναστατικής Οργάνωσης "Κόκκινη Τσικνοπέμπτη"

Stefanos είπε...

Αγαπητή μου πιστή, την τσικνοπέμπτη θα εορτάσουμε εορταστικώς. Πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει εορταστικότατη ευλογία με πολλές εκπλήξεις και χάπενινγκ. Κοιμήσου καλά μέχρι τότε, κάνε μια καλή αποτρίχωση και μερικές ασκήσεις για προσαγωγούς :P
+Ο προφήτης γαρ μακρύc+

Humma Kavula είπε...

Και επειδή το blogger καμιά φορά γαμιέται με τα links, πάρτε ολογράφως τη διεύθυνση για την προκύρηξη

http://souvlakimagnus.blogspot.com/2008/01/blog-post_1226.html

Ασταδιάλα

Androhoristra είπε...

OK, Πάτερ, τό 'πιασα το υποννοούμενο! ;-)

Σχετικά με την αποτρίχωση... πως "το" θέλετε, λόγω της ημέρας;

Καρδούλα, Μπραζίλιαν, ή πίτα/κεμπάπ;

Stefanos είπε...

γουλι