Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Ο μη ενδοξος απόγονος

Ατομάρες μου και πιστέ λαέ μου!

Ελπίζω να διαβάσατε το παλαιότερο αριστουργηματικό ψηστορικό γεγονός που ανέφερε ο χαριτωμένος προφήτης estarian περί του ιστορικού προσώπου με το σοφό όνομα Πιττακός ο γκασμάς.

Ο γκασμάς αυτός ήταν ένας από τους παλαιούς Σουβλακογενάρχες, οι οποίοι και ήταν επιφορτισμένοι να ταϊζουν και να προσέχουν το λαό του Σουβλακέα του Μέγιστου, του Σουβλακέα που είναι και γαμώ τις θεότητες κτλ κτλ, από την μήνιν των αμόρφωτων, χορτοφάγων βαρβάρων.

Για εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια θα έλεγα έτη, από την εποχή των Σουβλοχίμ και βγάλε, πάντα υπήρχε ένας Πιττακός ανάμεσα στους υπόλοιπους ηγέτες της χαριτωμένα γοητευτικής και μπυριακής μας ράτσας.

Φεύ όμως, ακόμα και οι λαμπρες γενιές έχουν τα μαύρα τους πρόβατα. Μερικές χέσε-μέσα γενιές έχουν μόνο τέτοια, αλλά η γκασμαδοΠιτακική γενιά δεν ανήκει σε αυτές.

Στον εικοστό μ.α.χ.χ. αιώνα γεννήθηκε ο καταστροφέας - μαύρο πρόβατο - μαύρο φίδι που μας έφαγε, απόγονος αυτής της μεγάλης γενιάς.

Απαρνήθηκε την δόξα του Σουβλακέα επίσημα, το γύρισε στον ΕΛληνοχριστιανισμό και στην χορτοφαγία. Ακόμα και το όνομα του άλλαξε, ώστε να μην έχει πλέον σχέση με την ένδοξη γενιά του. Ο Στυλιανός Πιττακός, για να δείξει την λατρεία του στα χορταρικά ,μετονόμασε εαυτόν σε Πατατακό και κατόπιν σε Παττακό για λόγους συντομίας.

Οι συνέπειες της απομάκρυνσης από την δόξα του Σουβλακέα είναι εμφανείς στην περίπτωσή του:
* Πτώση μαλλιών, καθώς αυτά διαμαρτύρονται δια την έλλειψη πρωτεϊνης
* Βλέμμα θολό, το οποίο κινείται μονίμως νευρικά λογω ενοχών, και αδυναμία διατύπωσης λογικής πρότασης
* Οξεία στρατοκαυλίαση
* Έχθρα ενάντια στην γυναικεία σεξουαλικότητα
Και άλλα πολλά που έχει καταγράψει η ιστορία επίσημα, χωρίς όμως να ξέρει κανένας ιστορικός την αιτία τους, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στο ιερό βίντεο που ακολουθεί: και το μίσος στα γυναικεία μπούτια και στο κρέας, τόσο πολύ μισεί αμφότερα που...τα μπερδεύει μεταξύ τους! Περί βλέμματος, μαλλιών, λογικής και στρατοκαυλίας το πράγμα φωνάζει!



Δεν είναι τυχαίο που από την εποχή του και πέρανες το κοσμητικό επίθετο γκασμάς έπαψε να έχει την τιμητική έννοια που είχε στο συλλογικό ασυνείδητο και πλέον χρησιμοποιείται ως βρισιά και μόνον. Παρόλο που οι ένδοξοι πρόγονοι του είχαν στολίσει την ανθρωπότητα με εφευρέσεις/δημιουργίες (ποιος ξεχνάει τον Μητσάρα τον Πιττακό που έφτιαξε την πρώτη γαρδούμπα; ή τον Πιττακό Γκασμοκράτωρ που δημιουργησε την έννοια-λέξη φριγαδέλι; ή τη μικρή Λουλού Πιττακού η οποία στην κούνια απαιτούσε κοντοσούβλι αντι για μπιμπερό και φρουτόκρεμες, για να μην θυμηθώ το Λάκη Πιττακό ο οποίος ήταν ο πρώτος σουλβακολούγκρας και χάρις στον οποίο ο πολιτισμός μας ξεπέρασε πριν 128 χιλιάδες χρόνια κόμπλεξ που ο σύγχρονος πολιτισμός ακόμα έχει, ή ακόμα τον Οδυσσέα Πιττακό (μετονομάστηκε σε Αντρούτσο επειδή ήταν και πολύ άντρας, καμία σχέση με τον μακρινό πρόγονό του Λάκη) ο οποίος και κατάφερε να κρατήσει ένα στρατό μόνος του, παρεα με κάτι πειναλέους, στο χάνι της Γραβιάς...) και γενικά ο βίος τους ήταν χρήσιμος προς δόξα του Σουβλακέα, η όλη γενιά τους αμαυρώθηκε ανεπιστρεπτί από τον τελευταίο της απόγονο....

Δείτε και ένα ποτ-μπουρι για να δείτε σε τι μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο η απομάκρυνση από το φώς του Σουβλακέα


Ταΐστε τα παιδιά σας πιτόγυρα. Στοπ.

+ευλόγησον+
love&kisses
zaphod
pontifex maximus και τα μυαλά στο mixer!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

την κατάρα μου να'χει...

Συγχώρα με γισ την ανωνυμία. Υπάρχει κίνδυνος αφορισμού από τους pastafari!

www.thelosouvlakia.gr

Χρήστος είπε...

xaxaxaxa

τις ευψηστίες σας δέσποτα...

Ανώνυμος είπε...

Ω μέγα Σουβλακοπροφήτη! Οι μελλοψήνοντες σε χαιρετούν!
Πάντα το λεγα πως οι έχοντες την σοβαρή πάθηση "σταυροκαυλίαση" πρέπει από κάποια έλλειψη να την έπαθαν!
Ιδού λοιπόν που με το ευλογημένο φως της σούβλας βλέπω και με την ευλογημένη τσίκνα μυρίζω πως η έλλειψη πιτόγυρου δημιουργεί αυτή την ανίατη ασθένεια η οποία στην αρχή κάνει τα μαλιά να φεύγουν και στο τέλος τα μυαλά να ακολουθούν.
Και αυτό το κρύβουν από τα τηλεοπτικά κανάλια γιατί ο Σαλατανάς κρύβεται αναμεσά τους και τους έχει μπουκώσει με καταραμένα μαρουλόφυλλα και κουνουπίδια..
Πάνω να ρίξω κανένα κοψίδι τώρα γιατί είδα καναδυό τρίχες το πρωί στο μαξιλάρι μου και ανησυχώ..

Κώστας είπε...

Παντσικνιστότατε Zaphod, έχεις απόλυτο δίκιο! Το λένε και οι ιεροί αριθμοί:

Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΓΕΝΕΤΟ = 3658
(70 + 1261 + 972 + 922 + 433 = 3658)

ΟΤΙ ΟΥΑΙ ΤΩ ΣΟΥΒΛΑΚΕΙ ΟΥΚ ΕΘΥΕΝ = 3658
(380 + 481 + 1100 + 738 + 490 + 469= 3658)

Stefanos είπε...

Εύγε μεγάλε μου ποντίφηκα και γραμματέα και ταμία.
Βλέπω ότι η θεία επιψήστησις κάνει θαύματα στον εγκέφαλό σου. Οι κουρτίνες της πνευματικής αιθάλης παραμερίζονται και η γνώση επέρχεται αμείλικτος και μεγαλοπρεπής!

Zaphod είπε...

@anonymos
Οι pastafari είναι φίλοι μας.....

Εμείς βλέπω να ονομαζόμαστε suvlafari :)

@χρήστος
Σουβλογητός ει τέκνον

@stardust30
Kαλώς ήρθατε στους κόλπους της νόστιμης ημών λατρείας

@kostas
Άξιος ο μισθός που (δεν) παίρνετε!

@estarian
Θεωρώ τους λόγους σας ρεαλιστικούς και αντικειμενικούς και όχι προϊον γλυψίματος για να σας καλέσω στο προσεχές μπυροκατανυκτικό beach party της αρχισουβλεπισκοπής. Be there!

Stefanos είπε...

Δε μπορώ αυτό το σουκού ρε γαμώτο, έχω γάμο..
(τι τους έχει πιάσει όλους ρε διάολε..)

Κώστας είπε...

Ζητάω αύξηση μισθού (ή μάλλον… αμισθίας):

ΑΑΑ, ΙΑΙ, ΦΑΛΑΚΡΗ ΚΟΡΥΦΗ, ΘΟΛΕΡΟΧΡΟΥΝ ΒΛΕΜΜΑ, ΟΞΕΙΑ
ΣΤΡΑΤΟΦΑΛΛΙΑΣΙΣ, ΜΙΣΟΓΥΝΙΑ, ΛΗΡΟΣ = 6 625

(3 + 21 + 660 + 1098 + 1434 + 118 + 146 + 1953 + 784 + 408 = 6 625)

ΠΑΠΑΙ, ΠΟΙΝΗ ΗΝ ΕΠΕΒΑΛΕΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΟΥΒΛΑΚΕΥΣ ΤΩ ΠΑΤΤΑΚΩ
ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ = 6 625

(172 + 218 + 58 + 178 + 70 + 249 + 1328 + 1100 + 1502 + 95 + 1655 =
= 6 625)

maria είπε...

Δίκιο έχετε και σας ομιλώ μετά ρετσινοκατάνυξης και σουβλακοφαγίας (κοινώς μετά μυστηρίου προς τον Σουβλακέα)τελικά μόνο η φώτισίς του μπορεί να σε κάνει να δεις καθαρά το κακό που υπάρχει στο κόσμο κι εκτός της σχάρας...μπορώ να πω πως πέρισυ το καλοκαίρι έβαλα 8 ολόκληρα κιλά λόγω κρασοβαπτίσματος και σουβλοπροσκυνήματος.. αλλά ο σαλατανάς με κυνηγούσε όλο το χειμώνα μαζί με το αξεσουάρ του αντισουβλακέα, τη ζυγαριά... ευτυχώς ήρθε και το φετινόν καλοκαίριον και μπορώ να μετανοήσω δια τας αμαρτίας μου...σουβλιμαρτον μέγα Σουβλακέα, παρακαλώ την σουβλοσυγχώρεσίς σου..
ελπίζομεθα να με αναδείξετε ως πιστόν μέλος (κοιτάξτε και τις δύο μεν αλλά ταπεινές συνταγές μου αφιερωμένες στο μέγα Σουβλοκράτωρα)

σούβλες παντού υμίν.
η σχαροταπεινή πιστή

Αόρατη Μελάνη είπε...

Μεγάλε προφήτα, παρατηρώ ότι στο τέλος του κυρήγματος αντί για "σουβλόγησον" γράφετε "ευλόγησον".

Μήπως σας έχει κάνει κατάληψη κανένα Σαλατανικό Δαιμόνιον; Δεν πάτε σε κανέναν Ψηστά να σας ξορκίσει;

μετά του δέοντος σεβασμού

όλως υμετέρα

η Μεγάλη Αρχιέρεια της Αόρατης Ροζ Μονόκερω

Zaphod είπε...

@kostas
Εξαιρετικός ως συνήθως!

Η αμισθία σας αυξάνεται!

(και τα ασφάλιστρα δικά σας :Ρ)

@maria
Καλώς ήρθατε στο Σουβλεπώνυμον πλήρωμα!

Ο λόγος που παχύνατε κάμνοντας την θεάρεστη δίαιτα είναι (μάλλον) πως δεν την συνοδεύσατε με την κατάλληλη σεχουαλική γυμναστική. Οι πρωτεϊνες δεν δίνονται δια αποθήκευσιν αλλά δια να έχομεν όρεξη δια τα περαιτέρω :)

@φίλτατη συναδέλφισα
Δεν είναι λάθος. Όποιος σουβλογεί μπορεί και να +ευλογεί+. Το ανάποδο είναι πρόβλημα! :)

maria είπε...

προφήτα Zaphod
τα σέβη μου.
δυστυχώς η σεχουαλική γυμναστική το περασμένον καλοκαίριον δεν ήτο αρκετή δια να κάψει τις πρωτεΐνες από τη θεάρεστη δίαιτα της θρησκείας ημών...έφταιγα κι εγώ βέβαια που δε κουνιόμουν ρουπι δια της πράξεως λόγω βαρυστομαχίας(έχω πρόβλημα με τη πέψη αγαπητέ Προφήτα, σημείωσις δια να μη προσβληθείτε)
ελπίζω και σουβλεύχομαι το φετινόν καλοκαίριον να βάλω μπρος τις μηχανές γιατί αλλιώς βλέπω να με μαζεύουν τα φαλαινοθηρικά...και πολύ δύσκολο να υποκύψω στη δίαιτα του σαλατανά, ποιός προτιμά το καλοκαίριον μια σαλάτα (ουυυυ αντισουβλακικό προϊόν ουυυυυ) από μια νοστιμότατη και σουβλογημένη μερίς σουβλάκων μετά κρομμυων?
σημειώνω πως ο εμού πατήρ είναι παραγωγέας γεώμηλων και κρομμυων..ζητώ την ευχή σας να πάει καλά η φετινή παραγωγή και να σας στείλω θυσία 2-3 σακια να ευχαριστηθούν οι γαστέρες σας...
σούβλες γεμιστές παντού υμίν.
η σχαροταπεινή σας πιστή

Stefanos είπε...

Ποτνία ημών πιστή,
Το ιερατείο του Μεγάλου Σουβλακέος ( +Τσίκνισον+)
είναι πρόθυμο ίνα σας βοηθήσει εις το καυτόν σας πρόβλημα. Θα ήτο πραγματικά λυπηρόν ίνα στραφείτε προς -φτου κακά- σαλατικά και γιαούρτια άνευ λιπαρών. Δι αυτό προτιθέμεθα να σας βοηθησομεν να ασκηθείτε καταλλήλως. Αποστείλατέ μας σύντομον βιογραφικόν καθώς και ολόσωμη φωτογραφία και θα φροντίσομεν ίνα σας αποκαταστήσομεν μετα νταβραντισμένου πιστού μας. Στην ανάγκη, θα σας βολέψομεν εμείς.
Επίσης μηνύσατε εις τον σεβαστόν πατέραν σας όπως μας κρατήσει ένα τσουβάλιον κρόμμυα και ένα με γεώμηλα καθοτι θα χρειασθώσι οσονούπω, δια την μεγάλη θερινή Σουβλακοφιέστα που θα οργανώσομεν εις παραλία της Αττικής.
Τα σκεύη μου πιστή μου.
Δε προφιτ

Ο Παλιός είπε...

πόνος και οδύνη για όποιον αρνείται να εισχωρήσει στο στόμα του ενα γυροκόματο(χειρονό, κοτοπουλο ή ακόμα και μοσχαρισιο)...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο συναγωνιστή Ζάφοδ. Πρέπει επιτέλους να μάθει ο λαός τί κάνεις η αγαμία και η αφαγία κρέατος. Ιδού λοιπόν....ο Παττακός καράφλιασε,άτα είναι αλήθεια...η πολλή μ.....α σκοτώνει τα κύταρα του εγκεφάλου και καραφλιάζει.

Ψήστε όσο είναι καιρός.

Άθεος είπε...

Αν και άθεος τείνω να γίνω πιστός σας. Όπως θα διαπιστώσετε από τις συνδέσεις που σας έκανα στο blog μου, βρίσκομαι διχασμένος ανάμεσα σε σένα, την Ροζ Μονόκερω και το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας. Πρέπει όμως να αναπτύξετε και το τελετουργικό σας. Ευφυές και το Σύμβολο του Ψήστεως. Oμολογώ με καθήλωσε...Ο Σουβλακεύς μαζί Σας!

ATHENA είπε...

ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΟΥΡΘΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΤΖΟΥΡΑ ΤΣΙΚΝΑ, ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΕΝΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΑΛΙ ΕΔΩ!!!