Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Καυγάς περί ίππου σκιάς


Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει "διατροφικό σκάνδαλο" με το κρεάς των αλόγων.
Η Εκκλησία του Μέγα Σουβλακέα δε μπορεί παρά να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα για να διαλύσει πολλές και διάφορες απορίες.

Πρώτη και καλύτερη το θέμα ΔΕΝ είναι το κρέας αλόγου που βρέθηκε οπουδήποτε.
Το θέμα είναι το ότι ο καταναλωτής δεν ενημερώθηκε για αυτό. Τίποτα άλλο.
Ο αγαπημένος σας προφήτης (εγώ ρε κοθώνια) σας ενημερώνει και σας διαβεβαιώνει για τα παρακάτω δύο αδιαμφισβήτητα γεγονότα:
α. Το άλογο τρώγεται μια χαρά και πωλείται κανονικότατα σε διάφορες χώρες
β. Είναι νοστιμότατο και ταιριάζει μια χαρά με Pils, μια ωραία καλοκαιρινή μέρα αφού έχεις φάει τα ποδάρια σου να περιδιαβαίνεις στη Fränkische Schweiz, μια πανέμορφη περιοχή της Βαυαρίας.

Βόδι-Γουρούνι-Άλογο όλα τα σφάζω,όλα τα μαχαιρώνω

'Εχει μια χαρά γεύση, είναι μια χαρά μαλακό και δεν έχει λίπια.
Στη Γερμανία (και σε πάμπολλες άλλες χώρες - έχει αλογοεστιατόριο στο Παρίσι, λίγο πιο πίσω από το Πάνθεον) φυσικά πωλείται κανονικότατα από χασάπικα καθώς και εξειδικευμένα καταστήματα και φυσικά δε θεωρείται ούτε ταμπού,ούτε βρώμικο ούτε τίποτα. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Roti de cheval - Έλα γαλλομαθείς μου...

Πάρε και link αν θες να παραγγείλεις κανα λουκάνικο και κανα σαλαμακι


Εδώ μας έπιασε η κλασσική υστερία, ειδικά στο Twitter.
Το τι παπάτζα έχει ειπωθεί εκεί μέσα, άλλο πράμα.
Λυσσάξαν και με το Γερμανό βουλευτή που είπε "γιατί να το πετάξουμε ρε παιδιά; δώστε το σε αυτούς που έχουν ανάγκη".
Και είχε δίκιο. Οι παρτίδες με το κρέας αλόγου ΔΕΝ είναι προβληματικές, δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, δεν , δεν ,δεν,δεν, (εξαιρουμένης της υπαρκτής πιθανότητας για "ανεξελεγκτο" κρέας όσον αφορά ορμόνες,αντιβιωτικά κλπ κλπ κλπ) το θέμα είναι καθαρά ΤΥΠΙΚΟ, του στυλ "αν έχεις μέσα κρέας αλόγου ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ". Και φυσικά είναι σωστό αυτό και φυσικά καλά κάναν και το αποσύραν, αλλά δεν είναι το "κρέας αλόγου" το πρόβλημα, είναι ξεκάθαρα η ενημέρωση. Οπότε γιατί να πετάξουμε μια χαρά φαϊ όταν υπάρχει κόσμος που το χει ανάγκη;; ε;

Και είναι διπλά παράλογο να γκρινιάζει ο έλλην καταναλωτής (ξαναλέμε, για το "κρέας αλόγου",όχι για την ενημέρωση) για τους εξής τέσσερεις απλούς λόγους:
1. Σπληνάντερο
2. Κοκορέτσι
3. Αμελέτητα
4. Πατσάς

4 επικοί, μερακλίδικοι και αντρίκιοι μεζέδες που καταναλώνουμε μετά μανίας εδώ πέρα, οι οποίοι αποτελούνται από τα εντελώς σιχαμερά (για πολλές κουλτούρες) εντόσθια,που αποτελούν επίσης και τα έξτρα ούλτρα επικίνδυνα μέρη του ζώου για μολύνσεις,δηλητηριάσεις κλπ και με ακόμα ένα έξτρα μπόνους ότι τα χαϊβάνια που σοκάρονται με το άλογο, πάνε και τα τρώνε όπου να ναι, σε εστιατόρια με "μεγάλη κίνηση" στα οποία -μεταξύ μας- ο μάγειρας σιγά μην κάτσει να πλύνει το αντεράκι 12 φορές μέσα έξω με ξύδι -όπως κάνουμε στο σπίτι-.

Για να μην πούμε για τα αμέτρητα γατια και σκυλιά που έχετε μασαμπουκώσει σε βρωμικάδικα και σουβλατζίδικα (ναι οκ εν αγνοία σας και αυτά -αλλά δεν έγινε ποτέ ΤΟΣΟΣ ντόρος όταν αποκαλυπτόντουσαν τέτοιες ειδήσεις για δικούς μας, και έχουν αποκαλυφθεί ΠΟΛΛΕΣ φορές). Και όχι τίποτα άλλο, ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ.
Ακόμα ένα έξτρα μπόνους, πάτε στις Ταϋλάνδες ή σε ταυλανδέζικα ή σε γιαπωνέζικα ή και δενξερωκαιγωτι άλλα, τρώτε ωμά μαλάκια (κατσαρίδες της θάλασσας), τρώτε φίδια, τρώτε θαλάσσιες ανεμώνες και άλλα (καλές είναι δε λέω) τρώτε ένα κάρο γκουρμεδιές περίεργες, αλλά το άλογο σας σόκαρε;
Και ναι, ακόμα και η γαρίδα, μια θαλάσσια κατσαρίδα είναι (φέρτε μου 1 κιλάκι, 2 μπουκάλια ούζο και τα λέμε).

Ξαναλέμε
Το άλογο είναι νο-στι-μό-τα-το.
Τρώγεται κα-νο-νι-κό-τα-τα.

Το μόνο -ουσιαστικότατο φυσικά- θέμα ήταν Η ΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.
Κοινώς, άμα σε κανα ταξίδι σας το βρείτε, τσακίστε το αλύπητα, θα σας αρέσει.
Εγγυώμεθα.

Δεχόμεθα μόνο να έχετε διαφορές αισθητικής όπως "αχ τι κρίμα τόσο όμορφο και να το τρώνε,οχι 'οχι δε μπορώ", στις οποίες απαντάμε "ναι,το στιφάδο της γιαγιάς σου που τσακάς 2 καζάνια στην καθησιά σου, φτιάχνεται αποκλειστικά από κουνελάκια-ορκ, υποκριτή του κερατά".

Y.Γ: Οι κεφτέδες του ΙΚΕΑ δεν τρώγονται όχι γιατί περιέχουν άλογο, αλλά γιατί έχουν γεύση κάλτσας χωροφύλακα, καρμπυρατέρ, βαρβολίνης και σιδηρόστοκου.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η επιστροφή

Αγαπητά μου πιστόνια.

Ναι ξέρω, απομακρυνθήκαμε.
Σας αφήσαμε.
Σας εγκαταλείψαμε.
Κλείσαμε το μαγαζί και εξαφανιστήκαμε.

ΟΧΙ!

Απλά κάποια φάση μας έπεσαν πολλά. Άλλοι αποφάσισαν να κρεμαστούν, άλλοι προσπαθούν να γίνουν σοβαροί επιστήμονες, άλλοι ξεσκατώνουν μωρά, ας τα να παν σου λέω.

(Παρεμπιπτόντως θέλω να διαλαλήσω περίτρανα, εγώ, ο ίδιος ο Προφήτης, ότι επιτέλους τους πάντρεψα όλους, είναι τακτοποιημένοι στα σπιτάκια τους με τις γυναικούλες τους κλπ κλπ κλπ -μερικοί και με τα παιδιά τους- και έμεινα ο τελευταίος των Σουβλακιανών. Οπότε πιστές μου, περάστε για κάστινγκ)

Έτσι που λέτε, μας έπεσαν μαζεμένα και μας έκατσαν βαργιά στο στομάχι αλλά μπορούμε άνετα να ισχυρισθώμεν ότι όλο αυτό ήταν ένα test για να δοκιμάσουμε την πίστη σας κλπ κλπ κλπ, αλλά αυτά είναι πρακτικές άλλων.
Απλά το παραμελήσαμε.
Επανερχόμεθα όμως και θα τα λέμε όποτε έχουμε θεϊκή έμπνευση.

Σας ασπάζομαι εις τις παρειές σας
Ο προφήτης σας, ο δικός σας ο άνθρωπος

(μανίτσα εσένα πίσω με το tank top σε βλέπω, χρειάζεσαι εξομολόγηση)

(Η δευτέρα παρουσία μας φυσικά και καταχωρείται ως Ψηστορικό γεγονός)